כבר שבועיים אני מתכננת להעלות את הפוסט הזה, ועוד כמה רעיונות לחנוכה.
מסיבות בגן, בכיתות, הדלקת נרות פה ולהקפיץ לסרט כאן, עבודה כזו ועוד קצת עבודה שדוחים לאמצע הלילה, ואוטוטו חנוכה מאחורינו.
ובכל זאת מעלה רעיון נוסף לפעילות חג מהנה וקלילה,
שיהיה לכולנו חג מתוק ושמח!
העיקרון זהה לכל הסביבונים, החומרים משתנים לפי מצב הרוח, החשק ומה שיש בבית:
סביבון שוקולד מתוק:
מה צריך?
תבנית ליצירת סביבון
שוקולד חלב או מריר
סוכריה על מקל
שקית זילוף חד פעמית- כדאי אבל לא חייבים.
מה עושים?
ממיסים את השוקולד במיקרו או בבן-מרי.
(מי שיודע לטמפרר זה מצוין, הסביבון יהיה עמיד יותר. אבל מי צריך שיהיה עמיד כשהוא כל כך טעים???)
מכניסים את השוקולד המומס לשקית זילוף, גוזרים את קצה השקית ומזלפים מהשוקולד לתוך התבנית.
כשתבנית הסיליקון מלאה בשוקולד ריחני ומבריק, מכניסים אותה למקפיא לכחמש דקות.
בינתיים קולפים סוכריה על מקל בטעם שהכי אוהבים.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ובזהירות שולפים את השוקולד הקר.
משחילים את מקל הסוכריה לתוך החור שבשוקולד, מדביקים במעט שוקולד מומס נוסף ומקררים כדקה.
מסובבים בכיף עד שלא מתאפקים יותר וזוללים בהנאה!
מסיבות בגן, בכיתות, הדלקת נרות פה ולהקפיץ לסרט כאן, עבודה כזו ועוד קצת עבודה שדוחים לאמצע הלילה, ואוטוטו חנוכה מאחורינו.
ובכל זאת מעלה רעיון נוסף לפעילות חג מהנה וקלילה,
שיהיה לכולנו חג מתוק ושמח!
העיקרון זהה לכל הסביבונים, החומרים משתנים לפי מצב הרוח, החשק ומה שיש בבית:
סביבון שוקולד מתוק:
מה צריך?
תבנית ליצירת סביבון
שוקולד חלב או מריר
סוכריה על מקל
שקית זילוף חד פעמית- כדאי אבל לא חייבים.
מה עושים?
ממיסים את השוקולד במיקרו או בבן-מרי.
(מי שיודע לטמפרר זה מצוין, הסביבון יהיה עמיד יותר. אבל מי צריך שיהיה עמיד כשהוא כל כך טעים???)
מכניסים את השוקולד המומס לשקית זילוף, גוזרים את קצה השקית ומזלפים מהשוקולד לתוך התבנית.
כשתבנית הסיליקון מלאה בשוקולד ריחני ומבריק, מכניסים אותה למקפיא לכחמש דקות.
בינתיים קולפים סוכריה על מקל בטעם שהכי אוהבים.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ובזהירות שולפים את השוקולד הקר.
משחילים את מקל הסוכריה לתוך החור שבשוקולד, מדביקים במעט שוקולד מומס נוסף ומקררים כדקה.
מסובבים בכיף עד שלא מתאפקים יותר וזוללים בהנאה!
אותה פעילות תניב תוצאות דומות אך שונות לגמרי ביצירה עם שעווה למשל:
ממלאים רבע כוס זכוכית בפתיתי שעווה. מניחים את הכוס בקערית מים וממיסים במיקרו.
שופכים בזהירות לתבנית הסביבון ומכניסים למקפיא למספר דקות.
לחליפין-
מטפטפים נרות צבעוניים לתוך התבנית עד שהיא מתמלאת, מקררים היטב ומוציאים בקלילות מתבנית הסיליקון.
גוזרים במספרים נר כס"מ וחצי מהפתיל. בעזרת נר נוסף מחממים את שני קצוות הנר הגזור, ומדביקים משני צידי החור שבמרכז סביבון השעווה.
אפשר לעטר בטפטופי נרות נוספים.
מסובבים ונהנים!
ואפשר גם להפוך ולהדליק,
ולא לדאוג בכלל מטפטופי שעווה רותחת על הידיים הקטנות...
שיהיה חג בריא, מואר, יצירתי ושמח!!!
והי- סביבון פרחים מתאים גם לט"ו בשבט הממשמש ובא :-)
טל צפריר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה